BiH
0

Tužilaštvo će se žaliti zbog ukidanja pritvora za četiri osobe uhapšene u akciji Buyer

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu za četiri osobe uhapšene u akciji Buyer, u kojoj je uhapšeno više osoba koje se dovode u vezi s kriminalom u Bosnalijeku, ukinute su mjere pritvora.

Povodom rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju pritvora prema Arslanagić Edinu, Arslanagić Amaru, Handžić Šefiku i Šepo Hasanu od 12. 06. 2015. godine, a kojim rješenjem je odbijen prijedlog tužilaštva za određivanje mjere pritvora prema: Šepo Jasminu, Selvić Aidi, Arslanagić Izetu i Telibečirović Samiru, Ured Glavne kantonalne tužiteljice obavještava javnost da će tužilaštvo podnijeti žalbu na ovakvu odluku suda.   Prema sadržini pomenutog rješenja po kojem je pritvor ukinut prema Šepo Jasminu, Selvić Aidi, Arslanagić Izetu i Telibečirović Samiru, proizilazi da je sudija koji je ponovo odlučivao o predloženoj mjeri pritvora i ovaj put utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela koja im ovo tužilaštvo stavlja na teret.

“Međutim, ovaj put je sudija odlučio drugačije u pogledu pritvora prema Šepo Jasminu, Selvić Aidi, Arslanagić Izetu i Telibečirović Samiru, iako je  prethodna odluka ovog sudije kojom je odredio pritvor i prema ovim licima, bila ukinuta samo iz procesnih razloga”, stoji u saopćenju Tužilaštva KS.

Odluka za određivanje mjera pritvora Bojanu Kebeu nije razmatrana.