BiH
12

Tužilaštvo BiH za Pavlovića i druge zatražilo mjeru pritvora

Klix.ba
Foto: RTV BN
Foto: RTV BN
Nakon ispitivanja osumnjičenih tužilac Tužilaštva BiH će prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje pritvora za Slobodana Pavlovića, Petra Lazića, Ljiljanu Garić i Blagu Blagojević.

"Prijedlog pritvora bit će upućen je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. ZKP-a BiH, što između ostalog uključuje opasnost od bjekstva, zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak, te izvršili uticaj na svjedoke i saučesnike, te da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo krivično djelo ili završiti započeto", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom u predmetu koji se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, vezana za poslovanje Pavlović banke u Bijeljini, kao i poslovanje vlasnika banke, Slobodana Pavlovića. Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH.

Podsjećamo, po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e u četvrtak su lišili slobode Lazića i Garić , dužnosnike Pavlović banke u Bijeljini te i vlasnika banke Pavlovića i njegovog nekadašnjeg prvog saradnika Blagojevića.