BiH
58

Tužilaštvo BiH: U deset dana sedam opsežnih akcija i više od 75 uhapšenih

SRNA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Tužilaštvo BiH u proteklih 10 dana realizovalo je sedam opsežnih akcija u kojima je uhapšeno više od 75 osumnjičenih osoba u borbi protiv organizovanog kriminala, ratnih zločina, krijumčarenja i terorizma, saopšteno je iz Tužilaštva.

U akcijama je, navodi se u saopštenju, djelovalo više stotina policijskih službenika iz više policijskih agencija u BiH.

Tužilaštvo podsjeća da je 1. septembra provedena akcija u predmetu "Miće" u kojoj je uhapšeno 13 osumnjičenih za ratne zločine na području Doboja i Teslića.

Akcija "Džoker" uslijedila je 2. septembra i uhapšeno je 14 osumnjičenih za krijumčarenje akcizne robe, najviše cigareta i zaplijenjene dvije tone duvana.

Na području Odžaka i Bratunca 4. septembra uhapšena su tri lica osumnjičena za ratne zločine.

Akcija "Damask" provedena je 5. septembra i u njoj je uhapšeno 16 osoba osumnjičenih za krivična djela koja imaju veze sa terorizmom radikalnih islamskih grupa, a za pet osumnjičenih je predložen i određen pritvor.

Na području Sarajeva i Banjaluke 7. septembra provedena je akcija "Global" u kojoj je uhapšeno osam osumnjičenih za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje kokaina i heroina.

Akcija "Kavala" uslijedila je 8. septembra kada je uhapšeno 10 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i krađu skupocjenih motornih vozila, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju.

Posljednja u nizu akcija jeste jučerašnja akcija "Meso" u kojoj je uhapšeno 11 osoba.

Ova akcija, jedna od najvećih u postdejtonskoj BiH usmjerena je na borbu protiv organizovanog kriminala i poreskih utaja u iznosu većem od 11 miliona KM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.