BiH
0

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za 8 uhapšenih osoba zbog zločina u Prijedoru

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za svih 8 osumnjičenih, koji su jučer lišeni slobode, zbog ratnih zločina počinjenih u mjestu Miska Glava i Ljubija, na području Prijedora.

Mjera pritvora, između ostalog, predlaže se iz razloga opisanih u članku 132. tačke b) i d), odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi njihov boravak na slobodi, s obzirom na okolnosti i obimnost izvršenog kaznenog djela izazvao uznemirenje javnosti i povratničke populacije.

Podsjećamo, u akciji SIPA-e jučer su uhapšeni:

Slobodan Taranjac, rođen 1956. godine u Prijedoru, -Miodrag Glušac, rođen 1960. godine u Prijedoru, -Ranko Babić, rođen 1952. godine u Prijedoru, -Marinko Praštalo, rođen 1963. godine u Prijedoru, -Ranko Došenović 1960. godine u Sanskom Mostu, -Zdravko Panić, rođen 1959. godine u Prijedoru, -Trivo Vukić, rođen 1966. godine u Prijedoru, -Milan Vukić rođen 1951. godine u Prijedoru.