Sastanak u Vladi FBiH
0

Turski klub "Efes Pilsen" namjerava pomoći razvoju bh. košarke

FENA
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu izaslanstvo turskog sportskog kluba "Efes Pilsen" koje je predvodio generalni direktor Engin Özerhun, saopćeno je iz Vladinog ureda za odnose s javnošću.

Predstavnici "Efesa" upoznali su Mujezinovića i Heću o namjerama njihovog kluba da doprinese razvoju košarke u Bosni i Hercegovini kroz pomoć u treniranju djece opredijeljene za ovaj sport.

Naime "Efes" će snositi troškove korištenja dviju sportskih dvorana u BiH i angažmana dvojice košarkaških trenera koji će raditi sa stotinu bh. djece. Uz to će sva ova djeca dobiti kompletnu sportsku opremu.

Zahvalivši za ovu gestu turskog kluba, premijer Mujezinović je kazao da treba dosta ulaganja, ukoliko želimo da naš sport dosegne međunarodno vrijedne rezultate.

"Visoko cijenimo vašu pomoć. Uvjereni smo da će djeci dodatni motiv za predano treniranje biti upravo činjenica što im je to omogućio veliki sportski klub, kakav je 'Efes Pilsen'", kazao je Mujezinović.