Istaknuta važnost zajedništva
1

Turski državni službenici organizovali večeru za studente BiH u Ankari

Anadolija
Ahmet Gundogdu (Foto: Anadolija)
Ahmet Gundogdu (Foto: Anadolija)
U organizaciji Konfederacije sindikata državnih službenika "Memur-Sen“ u Ankari je upriličena večera za studente iz Bosne i Hercegovine koji se nalaze na školovanju u glavnom gradu Turske, javio je izvještač agencije Anadolija.

Večeri su prisustvovali generalni direktor Konfederacije Ahmet Gundogdu, predsjednica Udruženja mladih Bošnjaka Enisa Kezo, predsjednik Grupe solidarnosti sa BiH dr. Bahadir Islam, članovi Upravnog odbora direkcije "Memur – Sen“ i veliki broj studenata.

Gundogdu je izjavio da je veoma sretan što su se na jednom mjestu okupili mladi ljudi, zemljaci rahmetli Alije Izetbegovića sa, također, mladim ljudima, zemljacima velikog Mehmeta Akifa Ersoya i Mehmeta Akifa Inana.

Jer, kazao je, to su ljudi koji su potomci velikana koji su se u najtežim trenutcima borili za interese svojih država.

"Ono što je za nas postigao Mehmet Akif Ersoy u Oslobodilačkom ratu, to je Alija Izetbegović učinio za svoju zemlju“, izjavio je Gundogdu.

Gundogdu je rekao i to da se, uprkos posljedicama rata u Bosni i Hercegovini, može vidjeti napredak, a jedan od takvih primjera je i izbor Amre Babić za načelnicu Visokog, prve žene na toj funkciji u Evropi koja nosi hidžab

Gundogdu je mlade ljude podsjetio na zajedništvo.

"Svi smo mi čuvari zajedničke osmanske baštine. Mi smo Bosanci, a vi Turci“.

Prisutnima se kratko obratila i Enisa Kezo. Ona se srdačno zahvalila domaćinima na organizaciji ovog događaja i podršci koju ovo udruženje pruža mladima iz Bosne i Hercegovine.