BiH
4

Turski ambasador Erginay i Radmanović o poboljšanju odnosa dvije zemlje

Anadolija
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihada Erginaya.

Ambasador Erginay je nakon sastanka za AA kazao da je razgovor sa Radmanovićem protekao u vrlo srdačnoj atmosferi.

"Razgovarali smo o mnogo tema, između ostalog, i o tome na koji način bi odnosi između naših dviju zemalja mogli biti unaprijeđeni, šta možemo učiniti da ih pospiješimo i to u ekonomskoj sferi, trgovini kao i da u svim drugim oblastima dođe na jedan jako željeni viši nivo", pojasnio je Erginay.

Kako je kazao, jedna od tema razgovora su bili i projekti koji se u ovom trenutku sprovode u BiH i koji se planiraju provesti.

"Uspjeli smo se dotaći i nekih regionalnih tema, ali i razgovarati o trenutnim dešavanjima na Bliskom istoku. Sve u svemu, bio je jedan jako plodotvoran sastanak u vrlo srdačnoj atmosferi", poručio je Erginay.

Podsjetio je da je 10. jula predao akreditivna pisma i time zvanično preuzeo dužnost ambasadora u BiH.

"Od toga dana do danas ja idem u nastupne posjete i počinjem od vrha države. Ovo je bila moja nastupna posjeta članu Predsjedništva BiH Nebojši Radmanoviću", pojasnio je Erginay.

Govoreći o poplavama koje su sredinom maja zahvatile BiH i Srbiju Erginay pojašnjava da je jedna od tema bila i kako se BiH bori da prebrodi posljedice poplava i pojave klizišta, ali i kakva je u tom smislu do sada bila pomoć Republike Turske i kako će se ona razvijati u budućnosti.