BiH
0

Turner: Puna podrška Bosni i Hercegovini na njenom putu ka NATO-u

Anadolija
Predsjedavajući Parlamentarne skupštine NATO-a Michael Turner izrazio je punu podršku BiH na njenom putu ka NATO-u tokom današnjeg susreta sa predsjedavajućim delegacije PS BiH u PS NATO-a Nikolom Lovrinovićem u pauzi plenarne sjednice  61. godišnjeg zasjedanja PSNATO u norveškom gradu Stavangeru.

Pozvao je sve subjekte zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini da daju doprinos ispunjenju preuzetih obaveza za početak realizacije Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), ističući da je uvjeren da Bosna i Hercegovina ima potencijal i mogućnosti da ispuni svoje obaveze na tom putu.

Turner je naveo da će u ulozi predsjedavajućeg PS NATO-a, kao i čovjeka koji u vrijeme potpisivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, obavljao funkciju gradonačelnika Daytona, uskoro posjetiti našu zemlju, kako bi dao dodatni poticaj institucijama vlasti u BiH u implementaciji započetog procesa priključenja naše zemlje NATO-u. 

Sastanku su prisustvovali i član bh. delegacije Asim Sarajlić i generalni sekretar Međunarodnog sekretarijata PSNATO David Hobbsom.