Nakon teksta u Slobodnoj Bosni
0

Turković tvrdi da nije prijetio Avdiću

FENA
Senad Avdić
Senad Avdić
U povodu informacije da je urednik nedjeljnika "Slobodna Bosna" Senad Avdić prijavio policiji Zijada Turkovića, medijima se obratio i sam Turković koji je istakao da se, nakon što je iz novina saznao o ovome, samoincijativno javio u policiju.

Turković tvrdi da nije prijetio Avdiću već da je od zajedničkog prijatelja tražio Avdićev broj telefona kako bi ga pitao "zbog čega već duže vrijeme piše laži o njemu te zbog čega nije objavio niti jedan demanti koji mu je upućen".

  • Laži koje je ovaj put plasirao u svojoj novini o meni, dovodeći me u vezu s Mariom Tolićem, direktno ugrožavaju moj i život moje porodice. Tekstom koji je objavljen, Avdić nas označava kao mete za odstrel - smatra Turković.

Tekst koji je Avdić napisao, tvrdi Turković, ne sadrži niti jednu tačnu informaciju.

  • Da je Avdić želio napisati istinu, provjerio bi u policiji i utvrdio da nisam vozio Tolićev automobil nakon njegovog nestanka. Ni tada, a niti nikad ranije. Osim toga, postoji policijska procedura te je sasvim normalno da policija, nakon pronalaska automobila nestale osobe, izuzme taj automobil i eventualno ga vrati njegovoj porodici - pojašnjava Turković.

Avdiću je, navodi Turković, policija mogla reći ko je po kafanama sjedio s Mariom Tolićem jer ona posjeduje snimke iz lokala u kojem je Tolić sjedio sa svojim društvom i na kojim se jasno vidi da niko od prisutnih nije Zijad Turković, a kako u svom tekstu tvrdi Senad Avdić.

  • Zbog svega sam prinuđen svoju i zaštitu svoje porodice tražiti kod nadležnih organa podnošenjem krivične prijave protiv njega zbog ugrožavanja sigurnosti, kao i tužbe zbog klevete - napisao je Turković.