BiH
0

Turistička zajednica TK-a predstavila se na sajmu DOBOJEXPO

FENA
U okviru jučer otvorenog Sajma malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i firmi u osnivanju DOBOJEXPO 2007.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona predstavila je raznovrsne turističke kapacitete putem multimedijalne prezentacije, podijelivši nekoliko hiljada primjeraka propagandnog materijala posjetiocima bogatog štanda. Učešće na ovom sajmu je nastavak opredijeljenosti da se uspostavi regionalna poslovna saradnja radi predstavljanja turističkih potencijala.

"Cilj nam je na ovom sajmu predstaviti turističke potencijale Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na kulu Gradačac, stari grad Srebrenik, ali i na druge destinacije interesantne za turiste. Također, nastojimo uspostaviti saradnju s privrednicima i predstavnicima institucija i organizacija koje se bave predstavljanjem turizma, kako bismo svi imali koristi iz obostrane saradnje i širenja regionalne mreže za jedinstveno predstavljanje turizma na ovim prostorima", kazala je Suada Morankić, pomoćnica direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona je podijelila na štandu u okviru sajma DOBOJEXPO 2007. veće količine propagandnog materijala, afiše, promotivne filmove i razglednice s turističkim destinacijama s područja Tuzlanskog kantona, a atraktivni štand na kojem je predstavljena turistička ponuda, prema ocjeni posjetilaca, u najužem je izboru za nagradu «Najuređeniji štand DOBOJEXPO 2007».

Na dobojskom sajmu učestvuje 100 izlagača iz cijele BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Grčke, Švedske.