Nastavljaju put ka Mostaru
0

FOTO / Turisti iz Austrije u Bihać stigli sportskim avionima

FENA
U Bihać je prvi put organizirano sportskim avionima doputovala prva grupa austrijskih turista iz Graca, koja je planirala, nakon posjete Bihaću i noćenja, nastaviti svoj put prema Visokom, a zatim posjete Livno i Mostar.
Foto: bihac.org
Foto: bihac.org
Na sportsko-rekreativni aerodrom Golubić sletjelo je 5 od 7 letjelica, koje su proteklih dana uredno najavljene. Dvije su odustale zbog oštećenja prouzrokovanih snažnim nevremenom, koje se desilo u Gracu.
Foto: bihac.org
Foto: bihac.org
Dosljedno zalaganje Općine Bihać, zajedno s Upravom Nacionalnog parka „Una“ i rukovodstvom aerodroma, konačno je potvrdilo još jednu izuzetnu turističku mogućnost i razvojnu šansu kako za Bihać tako i za još nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Da je ovo izuzetna čast i snažan motiv za grad Bihać, potvrdio je i općinski načelnik Albin Muslić, koji je dočekao Austrijance na golubićkom aerodromu, te kazao kako ovo predstavlja poseban i nezaboravan trenutak.

Foto: bihac.org
Foto: bihac.org
Prema riječima Harisa Hadžihajdarevića, koji je u ime NP „Una“, a zajedno s načelnikom Muslićem, dočekao goste, ovo je događaj koji će zasigurno doprinijeti promociji Bihaća i Nacionalnog parka.

Inače, odmah po slijetanju svi putnici su prošli kroz carinsku i pasošku kontrolu na licu mjesta, jer aerodrom Golubić ima tromjesečni status privremenog graničnog prijelaza, što potvrđuje da ovakve posjete imaju svoje mjesto i opravdanje u turističkoj ponudi Bihaća.