BiH
0

Tržišna inspektorica RS-a Marjana Vučković priznala primanje mita

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tržišna inspektorica RS-a Marjana Vučković ispitana je danas u Specijalnom tužilaštvu RS zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo primanje mita nakon čega je puštena da se brani sa slobode.

Osumnjičena je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, zbog čega Specijalno tužilaštvo nije predložilo određivanje mjere pritvora, pojasnila je portparolka tog tužilaštva Dragica Tojagić.

Vučković je s tužilaštvom sklopila sporazum o priznanju krivice kojim je predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i novčana kazna u iznosu od 30.000 KM.

"Osumnjičena se tereti da je, vršeći inspekcijsku kontrolu u samostalnoj trgovinskoj radnji u Banjoj Luci, od vlasnika radnje zatražila određeni novčani iznos kako bi sačinila uredan zapisnik o izvršenoj kontroli, a nakon što vlasnik radnje na to nije pristao, osumnjičena je sačinila zapisnik o utvrđenim nepravilnostima, dostavila rješenje o uklanjanju nepravilnosti, a potom, s obzirom da nepravilnosti nisu uklonjene, izdala prekršajni nalog na iznos od 800 KM. Nakon izdavanja prekršajnog naloga, osumnjičena je od vlasnika trgovinske radnje zatražila i primila novčani iznos od 500 KM, obećavajući da će na sudu pobiti svoj prekršajni nalog", saopćeno je iz Specijalnog tužilaštva RS-a.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske osumnjičenu su jučer lišili slobode, kada su kod nje pronašli i oduzeli 500 KM.