Dječak jutros ponovo operisan
0

Troškove liječenja Vedada Ražanice od sada plaća Italija

Piše: E. G.
Troškove liječenje teško oboljelog dječaka Vedada Ražanice iz Sarajeva, koji je već duže vrijeme na klinici "Ismett" u Palermu, od sada će plaćati država Italija.

Naime, prije nešto više od mjesec Vedadovi roditelji su konačno dobili svu dokumentaciju kojom je to i zvanično potvrđeno. Ovaj dječak, star tek godinu i sedam mjeseci, do sada je imao već nekoliko opracija zbog teškog oboljenja crijeva (gastroschisis), a posljednji put je operisan jutros.

"Vedi je jutros ugrađen aparat za protok hrane iz tankog u debelo crijevo. Već se probudio iz anestezije, a doktori kažu da očekuju dobre rezultate. Još uvijek mu je uključena i parentalna ishrana. Sada ćemo čekati da mu se zdravstveno stanje stabilizira, a nakon toga bi trebao imati još jednu operaciju kako bi mu produžili tanko crijevo. Nadamo se da će uskoro početi jesti i kašastu hranu", rekao je za Sarajevo-x.com Alen Ražanica, Vedadov otac.

Ono što dodatno ugrožava Vedadovo zdravlje je oštećena jetre, zbog dugotrajnog uzimanja antibiotika, ali doktori pokušavaju da je održe vitalnom bar još neko vrijeme, kako ne bi došlo do transplantacije.

Iako se Vedadovi roditelji više ne moraju brinuti za finansiranje njegovog boravka u bolnici, još uvijek imaju obavezu da izmire prošlogodišnji dug prema klinici "Ismett" od 85.000 eura.

Da bi platili dosadašnje Vedadovo liječenje, porodici Ražanica možete pomoći novčanim uplatama na sljedeće račune:

Broj računa 09001001605 za uplate u KM Broj računa 19000708647 za devizne uplate

Raiffeisen banka Sarajevo 1610000000000011

Račun za uplatu iz inostranstva:

RAIFFEISEN BANK DD SARAJEVO SWIFT CODE :RZBABA2S IBAN CODE : BA 391612000023208131

Na ime: VEDAD RAŽANICA NOVOPAZARSKA DO BROJA 52

71000 SARAJEVO