Normalizovanje situacije
0

Trolejbuski saobraćaj u Sarajevu radi, većina građana ipak pješači

Sarajevo-x.com
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Glavne putne komunikacije u Sarajevu jutros su prohodne. Trolejbusi rade, a umjesto tramvaja su u funkciji autobusi. No, zbog ogromnih gužvi i dužeg čekanja, većina građana odlučila je pješačiti do odredišta.

Situacija u Sarajevu u ponedjeljak ujutro je mnogo bolja nego tokom vikenda. Glavne ulice su očišćene i posute pijeskom, ali gužve su velike te je odvijanje saobraćaja moguće, ali veoma usporeno.

Radnici komunalnog preduzeća Rad i jutros su nastavili čišćenje ulica, no, novi snijeg koji je najavljen za danas uzrokovat će i nove probleme.

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnim snijegom u Bosni. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. Visina sniježnog pokrivača u 7 sati bila je: Ivan Sedlo 165 cm, Han-Pijesak 118, Kupres 105, Sarajevo 86, Sokolac 85, Mostar 79, Bugojno i Srebrenica 62, Livno 52, Drvar 46, Derventa 39, Gradačac 38, Goražde 36, Jajce i Zvornik 33, Zenica 32, Bijeljina i Tuzla 29, Doboj i Čapljina 28, Bihać 27, Banja Luka i Sanski Most 22, Bileća 16 i Prijedor 13 cm. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sokolac i Kupres -15 stepeni, Sarajevo, Bugojno, Gradačac, Jajce i Tuzla -12, Bihać, Bijeljina, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Drvar -11, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Zenica i Zvornik -10, Goražde -8, Mostar i Stolac -3, Čapljina -2, Trebinje -1 stepen.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno i hladno vrijeme sa snijegom u Bosni, koji će se karajem dana i tokom noći sa ponedjeljka na utorak i pojačati. U Hercegovini je mjestimično moguća susnježica i kiša. Vjetar u Bosni umjeren do pojačan sjevernog smjera, a u Hercegovini pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od - 11 do - 6, na jugu do 3 stepena.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom, koji će se krajem dana i tokom noći i pojačati. Najviša dnevna temperatura oko - 9 stepeni.