Start u 10 sati
0

"Trka protiv droge" osmi put zaredom u Sarajevu

FENA
Park At mejdan
Park At mejdan
Grad Sarajevo podržao je manifestaciju "Trka protiv droge 2010." koju osmi put zaredom u Sarajevu organizira Općina Stari Grad i Udruženje za podršku resocijalizaciji ovisnih i izliječenih od droge (PROI).

Tim povodom danas će u parku At mejdan predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočai građanima dijeliti knjige "Djeca i droge - Čitanka", autora Bore Đukanovića.

Kako se navodi u saopćenju Gradske službe za informiranje, u sportskom dijelu predviđeno je proglašenje najboljih takmičara gdje će uime Grada medalje i diplome podijeliti olimpijac Nedžad Fazlija, savjetnik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Cilj spomenute trke je promoviranje zdravog načina života i obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv droge, 26. juna. Cilj je, također, prikupljanje neophodnih finansijskih sredstava za liječenje i oporavak ovisnika od droge koji se nalaze u terapijskoj zajednici PROI.

Prethodne trke su ostvarile izuzetan uspjeh, kako po broju direktnih učesnika (više od 7.000), tako i po utjecaju koje su imale na širu javnost. Ove godine u trci će učestvovati i predstavnici Oružanih snaga BiH i Međunarodne asocijacije za vojni sport, profesionalni atletičari i rekreativci.

Udruženje PROI je 2005. otvorilo Terapijsku zajednicu u kojoj trenutno boravi 20 ovisnika na psihosocijalnoj rehabilitaciji, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje Grada Sarajeva.