BiH
1

Tri pacijenta stabilno nakon curenja hlora u Prijedoru

SRNA
Prijedor (Foto: Arhiv)
Prijedor (Foto: Arhiv)
Stanje petogodišnjeg pacijenta, koji je hospitalizovan u Opštoj bolnici Prijedor nakon jučerašnje izloženosti curenju hlora, stabilno je i dijete će ostati na opservaciji, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Dijete je i ranije imalo astmatične napade i u bolnicu je primljeno pod terapijom, tako da se njegovo stanje ne može dovesti isključivo u vezu s jučerašnjim kontaktom s hlorom.

Prema nezvaničnim informacijama, stabilno je i dvoje odraslih pacijenata, hospitalizovanih na internom odjeljenju, primljenih jučer nakon akcidenta.

Iz policije je rečeno da se jučerašnji akcident kvalifikuje kao izazivanje opšte opasnosti.

Od nekontrolisanog curenja hlora u Omarskoj juče u popodnevnim satima povrijeđene su četiri osobe, od kojih je jedna, nakon ukazane medicinske pomoći, puštena kući.

Mještanin Omarske B.R. sa boce sa 30 kilograma tečnog hlora u svom dvorištu pokušao je skinuti ventil, ne znajući da je boca pod pritiskom, nakon čega je iscurio tečni hlor koji se u ekspanziji pretvara u gasovito stanje.

Vatrogasci su izvršili potapanje boce u vodu, ventil vratili na mjesto, a vodenom maglom umanjili štetne posljedice raspršenog hlora.