BiH
0

Tri osnovne škole u BiH dobile donaciju lektira

Klix.ba
Jedna od vodećih austrijskih osiguravajućih kuća Vienna insurance Group (VIG) donirala je novčana sredstva za nabavku lektira osnovnim školama "Slavinovići", "Podorašje" i "Breške" u BiH.

Ova kuća je za tu svrhu izdvojila 3.000 eura, a škole su dobile po 160 lektirskih naslova kojih nemaju u bibliotekama.

Donaciju je realiziralo Austrijsko-bosansko kulturno udruženje "Medo" sa sjedištem u Beču.

Direktor OŠ "Breške" Denis Ibrišević zahvalio se VIG-u, istaknuvši da i ova, kao uostalom i druge škole u BiH, s teškom mukom dolazi do lektira za svoje učenike.

"Naši učenici i nastavnici iskreno se zahvaljuju Udruženju "Medo" i grupaciji VIG koji su nas obradovali ovom dragocjenom donacijom. Djetinjstvo naših učenika će biti obogaćeno čitanjem ovih knjiga", kazao je on.

Lektire je uručio član Udruženja "Medo" Hazim Karić, ocijenivši da je ova donacija dio velikog projekta Udruženja, čiji volonteri i aktivisti neumorno rade na tome da djeci u BiH budu unaprijeđeni uslovi za školovanje.

Udruženje u ovoj fazi projekta, uz pomoć svojih prijatelja, osigurava lektire za školske biblioteke i tako omogućava djeci da na lak i jednostavan način dođu do štiva koja će im uljepšati djetinjstvo i odrastanje, saopćeno je iz Udruženja "Medo".