BiH
0

Tri hodočasnika iz Tomislavgrada idu u svetište Svetog Jakova u Španiji

FENA
Tri hodočasnika iz Tomislavgrada te po jedan iz Posušja i Bugojna hodočastit će pješke u Santiago de Compostelu, svetište Svetog Jakova u Španiji, potvrdio je Petar Galić, jedan od sudionika ovog hodočašća.

Prema riječima Galića putovanje započinju 5. juna avionom od Zagreba do Pariza, zatim vozom i autobusom do jednog francuskog sela, odakle započinje 800 kilometara duga pješačka ruta do groba svetog Jakova.

Hodočašće će trajati 27 do 30 dana, a kako prenosi Galić , dnevno planiraju pješačiti oko 30 kilometara. Osim navedenog Petra Galića na navedenu hodočasničku rutu ići će i Ilija Babić, Dalibor Miloš, Ivica Landeka i Ivan Markić, a hodočašće petorice spomenutih, inače hrvatskih branitelja, veterana 1. Hrvatskog gardijskog zdruga, pomogla je Udruga ratnih veterana Zdrug, a finansijsku potporu dala su i hrvatska ministarstva te neke firme u Zagrebu.

Kako je kazao Galić, u financiranju je sudjelovao i načelnik Ivan Vukadin, koji je pri tome poklonio zastavu Tomislavgrada koju će isti ostaviti u Santiagu.