BiH
0

Treći sajam obrazovanja "Perceptum 2012" u Doboju

SRNA
Doboj
Doboj
Unija studenata Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture danas u Centru za kulturtu i obrazovanje u Doboju organizuje Treći sajam obrazovanja "Perceptum 2012".

"Cilj sajma jeste da omogući predstavnicima različitih visokoškolskih ustanova, visokih škola i fakulteta, te drugih obrazovnih specijalističkih škola da srednjokolcima - budućim studentima, predstave svoj rad, djelovanje, organizaciju, kapacitete i uopšte mogućnosti koje nude u obrazovnom smislu", izjavila je Srni koordinator projekta Jelena Babić.

Prema njenim riječima, sajamske prezentacije bit će obavljene multimedijalnim i audio-video sistemom u trajanju od po četiri minute, kao i posredstvom štampanih informativnih materijala koji će biti dostupni svim posjetiocima sajma, među kojima i maturantim srednjih škola u Doboju i okolnih gradova. 

"Na ovaj način biće unaprijeđena preglednost i dostupnost svih informacija te stvorena baza za kvalitetnije donošenje odluka o budućem zanimanju”, naglasila je Babićeva.

Sajam će, nakon Doboja, biti održan u Brčkom 20. aprila, te 23, 24, 25. i 27. aprila u Istočnom Novom Sarajevu, Foči, Trebinju i Prijedoru, te 3, 4, 7. i 8. maja u Bijeljini, Zvorniku, Gradišci i Banjoj Luci, dodala je Babićeva. 

Otvaranje Sajma "Perceptum" u Doboju zakazano je u 11.00 sati, kada je i planirana konferencija za novinare.