BiH
0

Treći rođendan TV1 - Bećiragić: Visoke standarde zadržavamo pune tri godine

Sponzorirani članak
TV1 u ponedjeljak, 26. augusta, slavi tri godine postojanja. Televizija, koja je svoj program u početku bazirala na konceptu newsa, danas se može pohvaliti raznolikom programskom šemom čiji sadržaji zadovoljavju sve ukuse publike.

Televizija koja je prije tri godine animirala najpoznatije urednike, voditelje, novinare, okupila vrhunski tehnički kadar, zahvaljujući utjecaju i gledanosti koju ostvaruje, danas potvrđuje da se na medijskoj sceni BiH može napraviti pomak od komercijalnog i formirati jedan drugačiji medij. Danas TV1 zapošljava i veliki broj mladih ljudi koji su svoja prva novinarska iskustva stekli upravo u ovoj TV kući i stasali u novi perspektivan kadar.

O tome kako je izgledao put etabliranja TV1 u u vrlo cijenjen i gledan medij direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić, kaže:

"Ostvarili smo to prevashodno zahvaljujući činjenici što smo bez kalkuliranja otvorili vrata televizije za sve aktere političke scene u BiH, ali istovremeno i pomno osluškivali očekivanja gledalaca i poštovali njihove zahtjeve i sugestije".

Razvojem televizije, a poštujući zahtjeve publike, pokrenut je veliki broj emisija domaće produkcije koji će na jesen zabilježiti svoju treću i četvrtu sezonu emitiranja.

Prepoznatljivi brendovi TV1 zasigurno su: prva centralna informativna emisija u državi u trajanju od sat vremena, Dnevnik TV1, dijaloška emisija Ja biram goste u kojoj su se u ulozi urednika i voditelja pojavila brojna značajna imena društvene zbilje BiH i u kojoj se debatiralo na izuzetno zanimljive teme, biznis magazin Kapital, Specijal TV1, dnevno zabavno izdanje Red magazin, Minut vijesti i brojne druge.

TV1 je i ovu godinu obilježila kao medij koji je realizirao najveći broj stati javljanja uživo, prenoseći sva bitna dešavanja iz zemlje i svijeta, uz izvještavanja reportera sa lica mjesta.

"Posebno smo ponosni na direktne prenosne najvažnijih događaja u BiH, jer smo uvjek live u trenutku kada to treba biti, aktuelni smo u sadržajim naših politčkih i drugih emisija. To je tempo koji nije lako pratiti, ali mi to radimo", ističe Bećiragić.

TV1 je u proteklog godini emitovala značajan broj sati i dokumentarnog programa, koji, prema mjerenjima gledanosti, izaziva sve veću pažnju publike. Poseban akcenat stavlja se i na domaću produkciju specijaliziranih dokumentarnih izdanja, a kako bi zadovoljio interes publike i za igranim programom, TV1 emitira veliki broj serija vrhunske turske, američke, italijanske produkcije, te zvučna imena holivudske filmske produkcije.

"Naše serije i filmski sadržaji su iznimno skupa i kvalitetna produkcija. Naravno da nam je interes da zadovoljimo tržište i gledaoce, ali naš program je na fonu visokih standarda koje gradimo i programski zadržavamo pune tri godine. Velika pažnja posvećuje se i vizelnom identitetu televizije, te načinu kako kako se predstavljamo unutar našeg progama, ali i u drugim medijima", dodaje Bećiragić.

Dočekujući slavljeničku atmosferu i s ponosom proslavljajuću svoju treću godišnjicu, sa TV1 u novoj sezoni najavljuju i nove programske sadržaje.

"Jesen na TV1 osim, programski do sada poznatih sadržaja, bit će u znaku novih ekskluzivnih i do sada neemitiranih formata domaće produkcije. Za sada otkrit ću vam samo nazive emisija koje pokrećemo: Tema TV1, Slagalica, Žene, Fenomeni. Planiramo i veliki projekt vezan za sevdah i sevdalinku. I da nezaboravimo, humor. Humor je nešto što nam nedstaje, a TV1 će se potruditi da gledaocima, uz svu ozbiljnost i kvalitet ovih novih, ali i do sada poznatih programskih sadržaja, gledaocima vrati i osmjeh na lice", na kraju kaže direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić.

Iznenadi se uz TV1: Vrijedni pokloni za građane

Svoj originalni pristup gledateljima TV1 će potvrditi i načinom organiziranja proslave godišnjice televizije, koja je ovoga puta zamišljena pod sloganom Iznenadi se uz TV1:

"Našu treću godišnjicu planiramo obilježiti sa građanima BiH, našim vjernim gledateljima. Osmislili smo nekoliko različitih promo akcija kojima ih želimo iznenaditi, obradovati, ali i napomenuti da smo tu zbog njih. Od rođenja uz TV1, Najbrže do cilja uz TV1, Osvježi se uz TV1, Ljetujte uz TV1, Iznenadi se uz TV1 i Hrabro i odvažno uz TV1, nazivi su šest razlitičitih promo akcija koje ćemo realizirati na naš treći rođendan. Pripremili smo vrijedne poklone za naše prvorođene bebe u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, besplatne vožnje taksijem i osvježenje uz sladoled, egzotično putovanje za dvoje, iPad, i još mnogo velikih i malih iznenađenja", otkriva Alena Kulenović-Delić, PR manager TV1.

TV1