BiH
5

Trećeg dana Kid's festivala u Sarajevo stigli mališani iz cijele BiH

Klix.ba
Trećeg dana održavanja 11. Kid's festivala zabilježena je rekordna posjećenost, te je prema procjenama organizatora danas u bh. prijestolnicu stiglo 70 autobusa sa mališanima iz cijele zemlje.

Najmlađi posjetioci uživali su u sadržajima mnogobrojnih radionica koje su organizovane u saradnji sa nevladinim organizacijama i udruženjima iz BiH. Posjetiocima 11. Kid’s festivala svoje zemlje danas su predstavile Ambasade Republike Češke, Kuvajta i Pakistana.

U prijepodnevnim satima direkcija Festivala organizovala je posjetu Pedijatrijskoj klinici UKCS-a. Mališane koji su trenutno na bolničkom liječenju je zabavljao i darovao mađioničar Aladin.

“Posjete Pedijatrijskoj klinici su u posljednjih nekoliko godina postale dio naših redovnih aktivnosti. Naša ovogodišnja inicijativa solidarnosti podrazumijeva i solidarnost sa djecom koja iz zdravstvenih razloga nisu u prilici da nam se pridruže na Zetri”, napomenula je Susanne Prahl, direktorica Kid's festivala.

Projekcijom filma "Grozan ja 2" završen je program trećeg dana 11. Kid's festivala.


Programi Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. 
Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni. Više informacija o program dostupno je na službenoj web stranici www.kidsfest.ba.