BiH
0

Trebinje: Uspostavljena kontrola nad većinom požara

SRNA
Trebinje
Trebinje
Na požarom zahvaćenim područjima u trebinjskoj opštini situacija je danas nešto bolja i uspostavljena je kontrola nad većinom požarišta.

Prema riječima šefa Opštinskog štaba Civilne zatite Trebinje Mirka Ćurića, vatra nigdje ne prijeti objektima, a danas je u Trebinje stiglo još petnaest pripadnika Oružanih snaga BiH, koji su se pridružili svojim kolegama, vatrogascima, Civilnoj zaštiti i radnicima Centra za gašenje krša u gašenju požara.

Požar koji je sinoć zarpijetio kućama i školi u Ljubomiru jutros je stavljen pod kontrolu, a vatra je još aktivna u Šćenici, Pijavicama i Borkovića Barama u rejonu Ljubimira, kao i pored sela Duži desetak kilometara od Trebinja.

Bolja je situacija i na požarištu u mjestu Korita kod Bileće, gdje je vatrena stihija zahvatila kilometre niskog rastinja i visoke šume.

"Najteže je na području Brestice, ali vatrogasci nastoje da vatru odbiju od kuća", rekao je Srni komandir Vatrogasne jedinice iz Bileće Radomir Radmilović.

On je istakao da je pod kontrolom požar koji je u toku protekle noći zaprijetio kući porodice Nosović u Koritima kod Bileće.