Najveći broj osoba s invaliditetom
0

Trebinje: Povećava se broj osoba koje traže jednokratnu pomoć

SRNA
Trebinje
Trebinje
Na području Trebinja povećava se broj osoba koje traže jednokratnu novčanu pomoć i porodica koje se zbog nedovoljnih primanja obraćaju Centru za socijalni rad kako bi se našla sredstva za liječenje i druge neophodne troškove.

Direktorica Centra Mira Ćuk Srni je potvrdila da je od početka godine oko 300 osoba zatražilo jednokratnu novčanu pomoć i da nijedan zahtjev do sada nije odbijen.

Prema njenim riječima, uglavnom je riječ o radno sposobnim osobama koje povremeno rade ili nemaju posao, ili o članovima porodica koje imaju dodatne socijalne rizike, poput nemogućnosti plaćanja troškova liječenja, komunalija, pa do ishrane u narodnoj kuhinji.

"Centar za socijalni rad nastoji svima da izađe u susret i do sada smo pomogli svakom korisniku koji je zatražio pomoć", kaže Ćukova.

Ćukova je podsjetila da Centar za socijalni Trebinje ima oko 1.200 stalnih porodica koji su korisnici različitih prava i usluga, a među njima je najveći broj osoba sa invaliditetom.

"Oko 500 osoba sa težim invaliditetom koristi različita prava u centru. Sedamdesetak osoba koristi novčanu pomoć i to su uglavnom stara samohrana lica bez porodične podrške", rekla je Ćukova.

Predstavnici Centra za socijalni rad Trebinje danas su u Dnevnom centru za stare osobe održali sastanak sa partnerima i upoznali ih sa radom u ovoj i planovima za sljedeću godinu.