BiH
0

Trebinjci fingirali saobraćajnu nezgodu kako bi naplatili osiguranje

SRNA
Trebinjska policija dostavila je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv osoba čiji su inicijali B.T. iz Ljubuškog i S.Š. iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da su fingirali saobraćajnu nezgodu i počinili krivično djelo osiguranička prevara.

Iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje saopšteno je da je 5. aprila prošle godine u 20.24 sati prijavljeno da se na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje, u mjestu Tvrdoš, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala vozila marke Audi, kojim je upravljao B.T. i vozilo marke Opel Kadet, kojim je upravljao S.Š.

"Prilikom vršenja uviđaja utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se saobraćajna nezgoda nije dogodila na način kako su opisali učesnici i da oštećenja na vozilima nisu nastala u toj nezgodi", navodi se u saopštenju.

U policiji ističu da je nakon izvršenog vještačenja utvrđeno da postoje osnovi sumnje da se radi o fingiranoj saobraćajnoj nezgodi.

U saopštenju se dodaje da je ovaj izvještaj rezultat nastavka aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda u cilju naplate osigurane sume novca od osiguravajućih društava.

U posljednje dvije godine ovo je petnaesti izvještaj u vezi sa fingiranjem saobraćajnih nezgoda kojima je ukupno obuhvaćeno 29 osoba.