BiH
403

Trebević: Nekadašnji Prvi šumar uz novi izgled dobio i novo ime

Piše: M. N.
Nekadašnje omiljeno odmaralište Sarajlija na planini Trebević, Prvi šumar, poprima obrise novog objekta. Uz novu građevinu, ovaj objekat dobio je i novo ime u čijem su izboru učestvovali građani. Nekadašnji Prvi šumar sada se zove "Pino".

"Pino je adekvatan naziv jer se hotel nalazi u borovoj šumi i asocira na prirodu. U izboru je učestvovao veliki broj građana što nam je izuzetno drago. Presudilo je ime Pino kojem je kumovao naš arhitekta Zec s čime su predlagači bili zadovoljni", kazala je za Klix.ba Maida Jašarević iz Relax Toursa koji radi na projektu.

Radovi na novom/starom ugostiteljskom objektu trebali bi biti završeni do kraja ove godine, a u njemu bi trebalo raditi oko 30 radnika. U njemu će se nalaziti 30 soba, kamin-sala, dječija igraona, wellness centar, restoran... Okolo će biti uređene šetnice, biciklističke staze i igralište.

Prijeratni objekat bio je u vlasništvu ZOI 84 i nakon rata na ovom mjestu je ostala ruševina od koje su sačuvani samo dio kule i temelji. Objekat je prodat prije više od 10 godina.