HDZ 1990
0

Treba nastaviti butmirski proces

FENA
Baza u Butmiru
Baza u Butmiru
Kada je u pitanju ustavna reforma, treba nastaviti Butmirski proces i iskoristiti uključenost SAD i Europske unije i njihovu spremnost da pomognu kako bi domaći političari postigli dogovor, tvrde u HDZ-u 1990.

"Smatramo, nadalje, da nikakvi sastanci domaćih lidera u ovom trenutku usmjereni na promjenu Ustava bez pomoći stranih predstavnika, kao što je navodni poziv Milorada Dodika za sastanak stranačkih čelnika u Banjoj Luci, ne mogu donijeti pozitivan rezultat.

Da je to bilo moguće, vjerojatno bi za posljednjih četrnaest godina dogovor već bio postignut, budući da nam je od samog početka bilo svima jasno da je postojeći ustav nefunkcionalan i nepravedan. Tim više, što ubrzo dolaze ekspertni timovi s kojima trebao zajedno raditi na novim prijedlozima.

Ako je cilj sastanka dogovor o ispunjavanju uvjeta za bezvizni režim za građane BiH, smatramo da nam za to nisu potrebni nikakvi novi sastanci, već je potrebno da svi podržimo pripremljene zakone i tako ispunimo potrebne uvjete. Stoga pozivamo sve političke stranke da tome dadnu svoj doprinos", stoji u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.