Biskup Franjo Komarica
0

"Treba nam što više dobra, mira i pravde"

FENA
Franjo Komarica
Franjo Komarica
Banjalučki biskup Franjo Komarica predvodio je danas svečanu misu u Katedrali svetog Bonaventure u Banjoj Luci poručivši vjernicima katolicima da se na Božić slavi usrećujuća stvarnost i početak spasenja ljudskog roda.

Monsinjor Komarica je u božićnoj poruci naglasio i da se ne može istinski prihvatiti božanski život, ako se ne poštuje ljudski, svaki život.

Izrazio je i nadu da će zla, rata i nepravde u cijelom svijetu biti što manje, a što više dobra, mira i pravde.

Uputio je i posebnu poruku prognanim i raseljenim katolicima.

„Na ovoj svečanoj službi okupili smo se da zahvalimo utjelovljenom Bogu, koji je među nama ovdje“, kazao je biskup banjalučki i zahvalio se i svim Banjalučanima koji su došli na misno slavlje, kao i onima koji su tom prigodom došli "sa strane".

"Vi predstavljate ono mnoštvo naših katolika, Banjalučana, koji su daleko od svog rodnog grada i ovog Božića. Sa sjetom i tugom u srcu, ali sigurno i s utjehom Božjom, iako iz daleke Švedske, Norveške do još dalje Kanade i još dalje Australije, oni dobro znaju da je danas Božić, najradosniji kršćanski blagdan. Najljepše ga se slavi kada smo sa svojim najmilijim u svom rodnom mjestu. Ali znajte Božić i Bog su posvuda i došao je da spasi sve ljude cijelog svijeta", rekao je Komarica.

Poručio je vjernicima i da je Božić stvarnost koja ostaje.

"Zamolimo Isusa da u našim srcima podržava trajno upaljeno svjetlo svoje božanske spasiteljske nazočnosti, kako bismo bili u stanju svojim vjerodostojnim kršćanskim životom rastjerivati sve tmine i beznađa, mržnje i nemire u našim životnim sredinama. Jer Božić nije samo jedan blagdan, koji nam je doduše osobito drag, ali koji brzo prođe. Božić je stvarnost koja ostaje i koja ima snagu dati našem življenju trajni, sigurni oslonac i neuništivu nadu u sretnu vječnost", naglasio je biskup Komarica.

Banjalučki biskup sinoć je predvodio i misu polnoćku kojoj je prisustvovao veliki broj vjernika, a misna slavlja održana su i u drugim katoličkim crkvama u BiH.