Damir Mašić
0

'Treba izglasati nepovjerenje Vladi'

FENA
Na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu, na kojoj je na inicijativu Stranke za BiH na dnevnom redu samo jedna tačka - problemi u funkcioniranju Federalne vlade, poslanik Socijaldemokratske partije BiH Damir Mašić rekao je da poslanici treba da izglasaju nepovjerenje Vladi.

Mašić ističe da federalna izvršna vlast već duže ne funkcionira kako treba, a kao jedan od primjera da su problemi očiti naveo je dijametralno suprotne odgovore koje su danas dali premijer i dopremijer Mustafa Mujezinović i Vjekoslav Bevanda na novinarsko pitanje o tome da li stvarno u Vladi ima problema ili ne. (Premijer je, generalno gledajući, negirao, a Bevanda potrdio postojanje problema).

Damir Mašić je inicijativu o nepovjerenju izvršnoj vlasti pokrenuo na ovoj sjednici uime poslaničkog Kluba SDP-a koji je inače podržao Stranku za BiH u zahtjevu za sazivanjem ove sjednice, a inicijativi se pridružili i poslanički klubovi Narodne stranke "Radom za boljitak" te Bosanskohercegovačke patriotske stranke "Sefer Halilović".

Obrazloženje koje su dali predlagači u inicijativi za sazivanje vanredne sjednice u Parlamentu o ovoj temi je da se problemi u funkcioniranju Vlade očituju i u činjenici da u Federaciji već duže ne dolazi do imenovanja novog federalnog ministra prostornog uređenja nakon što je dosadašnji ministar Salko Obhođaš podnio ostavku, zbog čega izostaju važne investicije i realizacija projekata u ovom resoru.

Sjednica je u toku.