BiH
0

Traži se osoba koja je poslala prijeteće poruke uposlenicima Bosnalijeka

FENA
Bosnalijek
Bosnalijek
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo (KS) poduzimaju odgovarajuće mjere i aktivnosti na identifikaciji i privođenju osobe koja je uputila prijeteće poruke uposlenicima "Bosnalijeka", potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić.
Naveo je da su se od 6. do 8. jula Prvoj policijskoj upravi obratile tri osobe, uposlenici Bosnalijeka, koje su prijavile da su putem SMS-a dobile prijeteće poruke od nepoznate osobe.

"Mi smo 'materijal', koji smo prikupili tokom razgovora, uputili Kantonalnom tužilaštvu i poduzimamo mjere na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela (ugrožavanje sigurnosti)", kazao je Nefić.

Poruke prijetećeg sadržaja, kako je u nedjelju i ponedjeljak saopćeno iz Bosnalijeka, upućene su najprije vršiocu dužnosti direktora Bosnalijeka Nedimu Uzunoviću, direktorici sektora Odnosa s javnošću Zinaidi Babović i zaštitarskoj agenciji Bosnalijeka SAS Security, a potom izvršnom direktoru za kvalitet i regulativu Nerminu Zubčeviću i izvršnoj direktorici za proizvodnju i razvoj Belmi Abazović.