BiH
1.4k

Transparenti na sarajevskim mostovima: Navijači Plavih traže pravdu za Raščića i Selmana

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihaić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihaić/Klix.ba
Navijači Fudbalskog kluba Željezničar postavili su transparente na sarajevske mostove Ajfelov most, Festina lente i Čobanija posvećene Mirzi Raščiću i Harisu Selmanu, navijačima koji su ubijeni.

Transparenti su postavljeni uoči ročišta na Kantonalnom sudu Sarajevo - Izudinu Tahiroviću optuženom za ubistvo Raščića (26. 9.) i Daliboru Sulejmanoviću optuženom za ubistvo Selmana (30.9.).

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Na transparentima piše: "Tuga i bol koju nosimo sa sobom neka bude mjerilo presude, ne tražimo ništa više osim pravde i istine!", "Svakim danom fališ nam još više, ali istina i pravda polako se bliže", te "Za dva mlada života što su sa ovog svijeta otišla, koliko god pravda bila spora, neka bude dostižna".

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Navijači Plavih se nadaju osuđujućoj presudi za oba ubistva. Raščića i Selmana pamte kao vatrene i iskrene navijače koji su vjerno bodrili svoj klub na svim utakmicama u Sarajevu i van njega. Svaku utakmicu odaju im počast, a mnogi nose i majice sa njihovim likovima kao znak sjećanja.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar, a Selman 24.7.2014. godine na Ilidži.