BiH
72

Tramvaj na Skenderiji vraćen u šine, ponovo uspostavljen saobraćaj

Piše: E. F.
Vraćanje tramvaja u šine (Foto: Klix.ba)
Akcija vraćanja tramvaja u šine (Foto: Klix.ba)
Tramvaj broj 6 JGKP Gras koji je prije nešto više od sat vremena iskočio iz šina na Skenderiji, vraćen je na kolosijek te je tramvajski saobraćaj ponovo u funkciji.

Naime, pola sata nakon što je tramvaj iskočio iz šina na mjesto događaja su stigla i interventna vozila Grasa koja su uz pomoć sajle vratila tramvaj na šine i ponovo uspostavili saobraćaj.

Zahvaljujući policijskoj intervenciji, zastoj u saobraćaju je brzo regulisan i preusmjeren na alternativne pravce, pa su se gužve u samom centru grada ubrzo smanjile.

Zbog čega je došlo do iskakanja tramvaja iz šina mora se utvrditi, ali kako nam je kazao Jakub Kubur, izvršni direktor za autobuski i minibuski saobraćaj u GRAS-u, pretpostavlja se da je došlo do nekontrolisanog rada skretnice usljed velikih padavina i vlage. To je naš stalni problem. Srećom, vozač tramvaja je izuzetno iskusan i čim je osjetio probleme, zaustavio je vozilo", kazao je Kubur za Klix.ba.

Povrijeđenih u ovom slučaju nije bilo, ali su građani Sarajeva danas bili iznenađeni ovom pojavom, kao i zadovoljni da većih posljedica nije bilo.

"Rođena sam u Sarajevu i živim ovdje, ne pamtim da se nešto slično dogodilo. Ali nije to ništa strašno, bitno je da nema većih posljedica", kazala nam je Hatidža Tičić.

Građni koji su pješačili jer tramvaji nisu bili u funkciji su, na saznanje šta se dogodilo, samo pitali da li je bilo povrijeđenih.

"Samo je važno da nikome ništa nije bilo jer ovo što nam se događa svakodnevno nije normalno. Samo najgore stvari i najstrašnije vijesti", kazala nam je S. Bajramović.