Stanislav Čađo
0

Traje istraga u vezi s pismom Željka Milovanovića

FENA
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo izjavio je danas da entitetska policija provodi veoma intenzivne aktivnosti u predmetu Željko Milovanović, još od momenta kada je taj slučaj otvoren pa do danas kada se u jednom mediju u RS-u pojavio intervju s Milovanovićem, koji je optužen za ubistvo vlasnika hrvatskog „Nacionala“ Ive Pukanića i šefa marketinga Nike Franjića.

Čađo nije želio da komentariše Milovanovićevo pismo, ističući da će ono i svaki detalj vezano za pismo biti tretiran na odgovarajući i odgovoran i profesionalan način.

On nije mogao da kometariše ni to kako je Milovanović koga traže sve policije mogao da pošalje pismo jednim novinama.

„Istraga, u predmetu Milovanović, vodi se u više pravaca i važno je istaći da se vodi u pravcu njegovog eventualnog lociranja i hapšenja, ukoliko se nalazi na prostoru RS-a“, rekao je entitetski ministar unutrašnjih poslova.

Istaknuo je i da u tom pogledu postoji saradnja sugurnosnih agencija i unutar BiH i u regiji.

„Osim profesionalne obaveze, koja je apsolutno naše opredjeljenje, imamo čitav niz dodatnih motiva, posebno prouzrokovanim raznim spekulacijama, podmetanjima, izmišljotinjama, usmjerenih na kompromitaciju MUP-a RS-a“, tvrdi Čađo.

Naveo je i da niko ne treba da sumnja da će policija učiniti sve na rješavanju slučaja Milovanović.

Željko Milovanović (42), koji je osumnjičen za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, poslao je jučer pismo redakciji lista “Press” u kojem tvrdi da nije ubio vlasnika „Nacionala" Najtraženiji bjegunac na Balkanu u ekskluzivnoj ispovijesti za "Press" kaže da hrvatska policija ne želi da ga uhapsi, već da ga likvidira da bi sakrila prave ubice. Milovanović teško optužuje Hrvate da su montirali hajku na njega i tako prikrili djelovanje hrvatske mafije.

Milovanović je, uz pismo redakciji "Pressa", poslao fotokopiju svoje lične karte, koju su mu nadležni organi BiH izdali 1. juna 2006. godine.

Taj dokument nije pronađen u policijskom pretresu Milovanovićevog stana u Doboju 31. oktobra, iako je policija objavila da je tada zaplijenjeno nekoliko ličnih dokumenata i putnih isprava, između ostalog i američki pasoš na njegovo ime. Novina je pismo objavila integralno.