Uz želje da imaju što manje posla
0

FOTO / Tradicionalno postrojavanje vatrogasaca na Skenderiji

Sarajevo-x.com
Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo i Dobrovoljna vatrogasna društva sa područja grada danas su na platou "Skenderija" izvršili postrojavanje svojih jedinica.

Postrojavanju je prisustvovao gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, njegovi zamjenici Miroslav Živanović i Igor Kamočaji te zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Salko Nikšić.

"Dragi vatrogasci, želim da vas u ime Grada Sarajeva pozdravim i čestitam vam Dan grada Sarajeva. Vi ste i sinoć imali mnogo posla i bili ste na visini zadatka. Ja vam želim da ubuduće imate što manje posla, a budete kao što ste i do sada bili, hrabri, profesionalni, brzi. Svoje kvalitete pokazali ste i dokazali u ratu, ali i u postratnom vremenu i vama se društvo treba na poseban način zahvaliti", rekao je gradonačelnik Behmen u svom obraćanju prisutnim jedinicama vatrogasnih brigada.
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Postrojavanje jednica vatrogasnih brigada postalo je tradicija u okviru obilježavanja 6. aprila, Dana grada i Dana oslobođenja Sarajeva, saopšteno je iz pres-ureda Gradske uprave.
Foto: Edin Puzić/Fotoservis
Foto: Edin Puzić/Fotoservis