BiH
0

Tradicionalni Božićni prijem Prosvjete: Ovakva okupljanja trebaju Mostaru

FENA
(Foto: FENA)
U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar u Ćorovića kući večeras je održan tradicionalni Božićni prijem.

"Velika nam je radost što našu sreću možemo podijeliti s ovim dobrim ljudima. Drago nam je što su svi oni dio ove Prosvjete, a Prosvjeta mora i može opstati zahvaljujući građanima našega lijepog Mostara", kazao je u izjavi za novinare glavni sekretar SPKD Prosvjeta Mostar Goran Kosanić.

Dodao je kako mu je iznimno drago što su se pozivu Prosvjete odazvali i predstavnici Pravoslavne crkve te drugih srpskih kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u Mostaru, što prijašnjih godina nije bio slučaj.

Đakon Pravoslavne crkve u Mostaru Branislav Rajković istaknuo je kako je jako sretan što su se predstavnici srpskog naroda u Mostaru okupili na jednom mjestu.

"U tom smislu, mogu reći da je Božić ono što doista treba biti među pravoslavcima u Mostaru. Usudio bih se reći da je ovo zaista istorijski pomak, mali ali pomak koji nam osvjetljava buduće vidike i nagovještava buduće radosti" kazao je Rajković.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, koji je također prisustvovao Božićnom prijemu, kazao je kako mu je uvijek zadovoljstvo doći u Mostar, a posebno u ovakvim svečanim prilikama.

"Drago mi je što su večeras ovdje predstavnici svih naroda koji žive u BiH. U kulturi svih građana BiH je da obilježavaju ne samo svoje, već i tuđe praznike, i to je nešto što smo njegovali i prije rata", dodao je Dunović.

U okviru Božićnog prijama otvorena je izložba likovnih radova akademskih umjetnica Tanje Pikula i Snježane Domazet, dok je atmosferu blagdanske večeri svojom pjesmom uljepšala članica Prosvjete Tanja Kijac.