Akcija YIHR BiH
48

FOTO / Topli čaj, keksi i čestitke za promrzle građane Sarajeva

Klix.ba
Aktivisti i aktivistice YIHR BiH koji dolaze iz šest različitih gradova, uličnom akcijom "Ice Age" danas su poželjeli sretnu Novu 2013. godinu građanima i građankama Sarajeva.

Ulična akcija koja je započela u podne u i okolo Sarajevo Holiday Marketa nastavila se na glavnim ulicama, u obližnjim kafićima, galeriji i trgovačkim centrima.

Aktivisti su prilazili građanima i građankama Sarajeva i dijelili im topli čaj i kekse i novogodišnje čestitke, koje sadrže listu želja, a koje su aktivisti i aktivistice YIHR-a odabrali i zaželjeli da se Bosni i Hercegovini i mladim ostvare u dolazećoj godini.
YIHR-ova lista želja za 2013. godinu sadrži ispunjenje svih dosadašnjih zahtjeva da se izgradi stabilna, efikasna i funkcionalna država BiH, te poštivanje ljudskih prava u različitim segmentima koji se tiču svih građana i građanki BiH.
Upravo ovim individualnim pristupom, aktivisti/ce YIHR-a su napomenuli mlade ljude da, iako se u sredini u kojoj žive njihov glas ne čuje često ili se ne čuje dovoljno, postoji izlaz iz toga i da upravo YIHR BH obrazuje mlade ljude da kritički razmišljaju o svom okruženju i da se aktivno angažuju u promjenama u društvu.