BiH
239

Toplane danas uključuju grijanje građanima Sarajeva, kišovito i prohladno vrijeme i u narednim danima

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno javno komunalno preduzeće "Toplane Sarajevo" u poslijepodnevnim satima počet će zagrijavati stanove u Kantonu Sarajevo zbog niskih temperatura posljednjih nekoliko dana.

Kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik preduzeća Ženja Ljubuškić, korisnici usluge centralnog grijanja u narednih nekoliko sati mogli bi imati tople domove, odnosno da će sistem centralnog zagrijavanja ponovo biti u pogonskoj funkciji.

"Zbog izvođenja neophodnih radova na rekonstrukciji dijela distributivne toplovodne mreže zagrijavanje se neće vršiti za 585 korisnika centralnog grijanja iz sljedećih ulica: Odobašina broj 51, 53, 55, 57 i 59; Džemala Bijedića od broja 55 do broja 121 (neparni brojevi) i dr. Fetaha Bečirbegovića broj 19, 21 i 23", izjavio je za Klix.ba Ljubuškić.

Dodao je kako će se dnevni režim zagrijavanja odvijati dvokratno, tokom jutarnjih i poslijepodnevnih sati, sve do daljnjeg.

Prema prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine, sutra se u našoj zemlji očekuje prolazno naoblačenje sa sjeverozapada koje će usloviti slabu kišu i lokalne pljuskove. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između dva i šest stepeni Celzijusa, a najviša dnevna temperatura između 13 i 18 stepeni Celzijusa.

U srijedu će biti sunčano uz malu, poslije podne i umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura između dva i šest, na jugu zemlje od sedam do 11 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24 stepena Celzijusa.

U četvrtak se očekuje novo naoblačenje sa zapada. Poslije podne pljuskovi u sjevernim područjima Bosne, a u noći na petak kiša u cijeloj zemlji, koja će se zadržati tokom cijelog. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18 stepeni Celzijusa.