BiH
0

Topčagić razgovarao sa švedskim parlamentarcima

FENA
Direktor Direkcije za evropske integracije BiH Osman Topčagić primio je danas u Sarajevu članove delegacije Parlamenta Švedske predvođene Janom Björkmanom, prvim zamjenikom predsjednika švedskog parlamenta, saopćeno je iz Direkcije.

Topčagić se zahvalio delegaciji za posjetu i za stalnu podršku Švedske procesu evropskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Informirao ih je o trenutnim dešavanjima u BiH, te izrazio nadu da će se postići dogovori oko reforme policije kako bi BiH nastavila svoj put ka Evropskoj uniji.

Topčagić je nagalasio da BiH nije jedina zemlja koja se susreće sa unutrašnjim problemima, te da i ostale zemlje potencijalni kandidati imaju slične probleme.

Na interesiranje članova delegacije, govorio je o veoma dobrim odnosima BiH i zemalja iz okruženja, kao i o izuzetno pozitivnom stavu javnog mjenja u BiH prema ulasku u Evropsku uniju.

Istakao je da je prema nedavno sprovedenoj anketi oko 80 odsto građana BiH izrazilo pozitivan stav o ulasku BiH u Evropsku uniju.

Članovi delegacije švedskog Parlamenta su istakli da je u Švedskoj ostvarena odlična saradnja između premijera, ministara i Parlamenta, te da se nadaju da će i institucije BiH ostvariti sličan vid saradnje, saopćeno je.