Bagerom došli do Mandinog sela
0

Tomislavgrad: Spašena bolesna sedmomjesečna beba

SRNA
U mjestu Mandino Selo, u opštini Tomislavgrad, uspješno je izvedena akcija spašavanja bolesne sedmomjesečne bebe, čiji roditelji nisu mogli da je prebace do lokalnog Doma zdravlja zbog snježnih smetova.

Na poziv roditelja da im je dijete u životnoj opasnosti, jer ima temperaturu od 41 stepen u mjesto Mandino Selo, po velikoj mećavi i kroz snježne smetove veće od dva metra, sinoć je upućen bager kojim je upravljao Marko Kovačević, vlasnik preduzeća "Ćićko-komerc" iz Tomislavgrada.

Bager sa teško bolesnom bebom i roditeljima uspio je se probije do Blažuja, na pola puta prema Domu zdravlja, a onda je zapao u smetove i više nije mogao da se pokrene. 

Kovačević je nazvao brata Ivana, koji je odmah došao "mercedesom" i uz velike napore dovezao bebu i njene roditelje do Doma zdravlja u Tomislavgradu.

Pedijatar u Domu zdravlja Vesna Brnos rekla je da je beba spašena zahvaljujući hrabrosti i požrtvovanosti braće Kovačević, da je njeno zdravstveno sada stanje stabilno i da je sa roditeljima smještena u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ivan Kovačević rekao je da je probijanje do Doma zdravlja bilo opasno, ali da je najvažnije da je dijete spašeno i da je sada dobro.

Opština Tomislavgrad i dalje je potpuno paralizovana za saobraćaj zbog snježnog nevremena i neprohodnih puteva prema drugim opštinama na području Livanjskog kantona u kojem je proglašeno stanje elementarne nepogode, a nastava je u svim školama odgođena do dalje.