BiH
0

Tomislavgrad: Nije prihvaćena odluka o smjeni direktora osnovne škole

SRNA
Tomislavgrad
Tomislavgrad
Opštinsko vijeće Tomislavgrad nije prihvatilo odluku ministra obrazovanja Livanjskog kantona Gordane Cikojević o razrješenju dužnosti direktora gradske Osnovne škole Milice Skočibušić i Školskog odbora, potvrđeno je iz opštinske uprave.

Nakon četvoročasovne rasprave usvojen je zaključak da se ne prihvata rješenje resornog kantonalnog ministra od 21. septembra 2011. godine, a istim zaključkom direktor Osnovne škole Milica Skočibušić i Školski odbor obavezuju se da nastave sa redovnim obavljanjem svojih dužnosti.

Opštinsko vijeće od ministra obrazovanja Gordane Cikojević traži da odmah povuče svoje rješenje o razrješenju direktora škole i Školskog odbora i poštuje zaključak Opštinskog vijeća, koje je, kako navode, osnivač škole i bez čije se saglasnosti, po važećem zakonu, ne mogu ni imenovati ni razrješavati dužnosti direktori osnovnih škola. 					

Ministarstvo obrazovanja Livanjskog kantona smijenilo je direktora centralne Osnovne škole u Tomislavgradu Milicu Skočibušić i raspustilo Školski odbor zbog brojnih pritužbi roditelja učenika na ponašanje i niza nepravilnosti u radu.