RS
0

Tomić podnio ostavku i u PDP-u

FENA
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a u ostavci Boško Tomić podnio je ostavku i na sve funkcije i članstvo u Partiji demokratskog progresa (PDP).

Tomić je u pismu upućeno predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću naveo da se na taj potez odlučio zbog neslaganja s posljednjim stavovima i odlukama stranke.

On je naveo i da su za njega "neprihvatljivi stavovi PDP-a koji su usvojeni i pored njegovih obrazloženja i iznošenja protuargumenata".

  • Maksimalno sam se zalagao za partijsko jedinstvo, pa zbog toga ne bih želio da to bilo čim narušim, naveo je Tomić u pismu Ivaniću.

Dodao je i da je svojom ostavkom na mjesto ministra u Vladi RS-a pokazao da mu funkcija nije ispred općeg interesa.

  • Želio sam da ne budem prepreka, niti remetilački faktor u političkoj situaciji koju je prouzrokovala odluka partije kojoj sam pripadao, naveo je Tomić, koji je u ponedjeljak i zvanično podnio ostavku na ministarsko mjesto u Vladi RS-a.

Tomić je bio jedini kadar PDP-a u Vladi, a ta stranka je izlaskom iz koalicije sa SNSD-om pozvala predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikolu Špirića i premijera RS-a Milorada Dodika da smijeni njihove kadrove u tim tijelima.

U suprotnom, rekli su, sami će podnijeti ostavke.