BiH
4

Tokom noći gotovo završeno brojanje nepotvrđenih glasačkih listića

FENA
Irena Hadžiabdić (Foto: Klix.ba)
Irena Hadžiabdić (Foto: Klix.ba)
Članica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić je danas u Sarajevu kazala novinarima da je u Glavnom centru za brojanje tokom noći gotovo završeno brojanje nepotvrđenih glasačkih listića kojih je, prema njihovim procjenama, bilo oko dvije hiljade.

"Imamo problem da nađemo nepotvrđene listiće sa nekoliko biračkih mjesta zbog grešaka koje su nastale u pakovanju da bi taj proces bio završen", kazala je Hadžiabdić.

Istovremeno je, dodala je ona, priprema glasačkih listića putem pošte završena.

"Mi smo preuzeli posljednje listiće. Prema informacijama koje smo dobili mislim da je oko 32 hiljade tih glasačkih paketa. Ne mogu u ovom momentu dati tačan podatak, jer se vrlo često ispostavi da kada otvorite taj paket nađete da je unutra više listića više osoba tako da ćemo sa preciznim podacima izaći u javnost kada nas Glavni centar za brojanje izvijesti", kazala je Hadžiabdić.

Po njenim riječima, u toku je već priprema glasačkih listića u odsutnosti za brojanje.

"Nakon toga slijedi priprema mobilnih timova, tako da će se pošta, DKP-i koji će stići materijal sutra, tako nas je bar ministarstvo obavijestilo, odsutnost i mobilni paralelno brojati čim se završe ovi nepotvrđeni. Brojanje ide dosta brzo. Najviše vremena nam oduzima ova priprema, a posmatrači koji su tamo do sada, kako smo dobili izvještaj jutros, nisu imali primjedbi", kazala je Hadžiabdić.