BiH
0

Tokić: Ne postoji sudski akt u kojem je Pećanac ovlašten za predstavljanje SDUBiH

FENA
Ne postoji nijedan sudski akt u kojem je Nermin Pećanac ovlaštena osoba za predstavljanje SDUBiH te se svi dokumenti s njegovim potpisom mogu smatrati falsifikatom, utoliko prije što se navedeni dokumenti ovjeravaju falsifikovanim pečatom "SDUBiH 01", a što je predmetom istražne radnje Kantonalnog tužilaštva Sarajevo (br. predmeta KTA-2782/07).

Ovo se navodi u saopćenju za javnost Predsjedništva SDUBiH, koje je potpisao predsjednik stranke Sejfudin Tokić, a "povodom saopćenja Nermina Pećanca i grupe u nekim medijima da je on navodno jedini ovlašten za potpisivanje dokumenata uime SDUBiH, te da je došlo do promjene adrese sjedišta ove stranke".

Ističe se da SDUBiH nije mijenjao svoje sjedište u ulici Maršala Tita 9a - Sarajevo, što se može provjeriti uvidom u validnu sudsku registraciju.

"Desetine odluka o brisanju iz evidencije uglednih članova i osnivača SDUBiH te raspuštanje tri kantonalne i više od 20 općinskih organizacija SDUBiH od grupe Pećanac, Komšić i drugi, Vanredni kongres SDUBiH održan 8.12.2007. godine je, uz prisustvo 432 delegata i više od 150 gostiju, poništio te potrebnu dokumentaciju dostavilo nadležnom sudu u Sarajevu 14.12.2007. godine (predmet br. 003940)", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da u sjedištu SDUBiH postoji sva relevantna dokumentacija koja potvrđuje navedeno te se može prezentirati svim zainteresiranim predstavnicima medija.