BiH
306

Tokić: Bošnjaci u RS-u ne smiju nasjesti na politikanske igre nekih stranaka

FENA
Sejfudin Tokić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sejfudin Tokić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sejfudin Tokić nestranački kandidat za predsjednika Republike Srpske rekao je da Bošnjaci u RS-u ne smiju nasjesti na politikantske igre nekih stranaka i pojedinaca koji potenciraju na opredjeljivanju pripadnika našeg naroda između tzv. srpske opozicije i aktuelne vlasti.

"Pitanje da li SNSD ili SDS trebaju pobijediti na predstojećim izborima nije pitanje za naš narod, jer opredjeljivati se između onih koji su kreirali i izvršili zločin - genocid, te oni koji se hvale da su sačuvali rezultate tog genocida je pogrešno", navodi se u izjavi Tokića.

U saopćenju se dalje navodi da Tokić želi upozoriti javnost da je u RS-u već skoro dvije decenije prisutna čitava plejada političkih profitera i mešetara koji u vlasti manjeg BH entiteta navodno zastupaju interese bošnjačkog naroda, a u međuvremenu su se enormno obogatili a narod doveli do opće obespravljenosti.

"Pozivam Bošnjake da glasanjem na predstojećim izborima uklone ovaj svojevrsni 'politički tumor' s leđa našeg naroda. Veće glasanje dijaspore na ovim izborima mora biti iskorišteno za promoviranje nove politike bošnjačkog naroda koja će zaustaviti višegodišnju sistematsku diskriminaciju i nasilnu pravoslavizaciju i srbizaciju u manjem BH entitetu", rekao je Tokić.