BiH
230

Tokić: Bošnjaci nemaju pravo na političku naivnost

FENA
Sejfudin Tokić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sejfudin Tokić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kandidat za predsjednika RS-a Sejfudin Tokić smatra da Bošnjaci na predstojećim izborima "biraju između svog nestanka ili ponižavajućeg položaja u manjem bh. entitetu i dostojanstvenog vraćanja u politički život u interesu budućnosti države BiH i naroda“.

"Vodeće političke stranke SNSD i SDS imaju puno jedinstvo u nastavku diskriminacije Bošnjaka i pokušaja uništenja BiH i već su u okrilju beogradskog režima dogovorile zajedničku postizbornu koaliciju", naveo je Tokić u saopćenju.

Bošnjaci, kazao je, "nemaju pravo na političku naivnost te moraju biti svjesni historijskog značaja izbora i svoj glas dati za novu bošnjačku politiku i Bošnjake koji se mogu i hoće suprostaviti velikodržavnim projektima Miloševića i Karadžića koji danas pokušava realizirati Dodik i drugi“.

"Pripadnici našeg naroda nemaju pravo prodavati svoje glasove bilo predstavnicima aktuelne vlasti, bilo njihovim slugama tzv. dugogodišnjim "predstavnicima Bošnjaka" u institucijama vlasti RS-a. Glas svakog Bošnjaka ne pripada njemu nego budućnosti njegove djece, našeg naroda i države BiH", naveo je Tokić.