BiH
0

TK: U pretresima pronađene falsifikovane isprave

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U pretresu 15 lokacija na području Tuzlanskog kantona policija je pronašla veći broj predmeta za koje postoji sumnja da se mogu dovesti u vezu sa teškim krađama i falsifikovanjem isprava, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pretresi su, po nalogu opštinskih sudova i uz saglasnost kantonalnog tužioca, izvršeni u opštinama Kalesija, Živinice, Gradačac, Gračanica, Lukavac i Tuzla.

Pronađene su dvije diplome srednje škole, sedam svjedočanstava srednjih škola, diploma bez podataka, CD sa natpisom konkurs, te vazdušna puška, ručna bomba, manja količina municije, agregat, motorna pila, bušilica, više saobraćajnih dozvola i drugih predmeta.

U toku provođenja ovih aktivnosti policija je izvršila kriminalističku obradu nekoliko lica, a i dalje radi na preduzimanju mjera i utvrđivanju porijekla pronađenih predmeta.

Ove aktivnosti su preduzete radi sprečavanja, otkrivanja i pronalaska lica koja su izvršila krivična djela iz oblasti imovinskih delikata na području Tuzlanskog kantona.