Nakon izgubljene bitke za život
0

Tijelo Vedada Ražanice će biti prebačeno u utorak ili srijedu

Piše: E. Gorinjac
Tijelo dvogodišnjeg Vedada Ražanice, dječaka iz Sarajeva koji je umro u petak ujutro nakon dugotrajnog liječenja u klinici Ismett u Palermu, avionom će biti prebačeno u BiH najvjerovatnije sredinom iduće sedmice.

Prema riječima dječakovog oca Alena Ražanice novac za transport tijela u Sarajevo prikupilo je medicinsko osoblje klinike Ismett, a za transport se pobrinula jedna privatna talijanska organizacija.

"Ljekari i medicinske sestre koji su se brinuli o Vedi su prikupili novac. Bili su sve ovo vrijeme divni prema nama, kao i sada u ovim najtežim trenucima. Mi sada jedino moramo sačekati dokumentaciju koju Ambasada BiH u Rimu treba poslati klinici, kako bi Vedadovo tijelo moglo biti prebačeno u Sarajevo. Budući da Ambasada ne radi vikendom, vjerovatno ćemo svu dokumentaciju dobiti u ponedjeljak ili utorak, tako da će dženaza biti u srijedu ili četvrtak. Ja i supruga ćemo se vratiti našim automobilom, kao što smo sve ovo vrijeme i putovali u Italiju", rekao je za Sarajevo-x.com Alen Ražanica.

Otac hrabrog dječaka kaže da za sada još uvijek ne zna da li će porodica morati izmiriti još neke troškove za Vedadovo liječenje.

"Niko od medicinskog osoblja ovdje takvo nešto nije spominjao, možda zato što i nije trenutak da se priča o tome", rekao je Alen.

Vedad Ražanica je umro nakon što je dobio sepsu i trombozu. Prije toga je imao nekoliko operacija na ovoj klinici, a neko vrijeme ljekari su bili optimistični kada je u pitanju njegovo zdravlje. Ovaj hrabri dječak je rođen sa teškim oboljenjem crijeva (gastroschisis). Odmah nakon rođenja je operisan na Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a potom je prebačen u Italiju na liječenje.