A-SDA
0

'Tihićev jedini zadatak je razjediniti i oslabiti Bošnjake'

FENA
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Stranka demokratske aktivnosti BiH (A-SDA) oštro osuđuje najnoviju medijsku hajku protiv reis- ul-uleme Mustafe ef. Cerića, vrhovnog poglavara Islamske zajednice u BiH.

Kako smatraju u ovoj stranci, posebno je simptomatično što se ovoga puta na stranu, kako navode, "provjerenih islamofoba Zlatka Lagumdžije i Bakira Hadžiomerovića otvoreno stavio i Sulejman Tihić koji se, nažalost, nalazi na čelu vodeće političke stranke Bošnjaka".

-Tihić na ovaj način, ne samo da nastavlja razgradnju i rušenje SDA i njenih temeljnih principa, nego je s ovim konačno i srozava do samog dna. Tihić još jednom jasno pokazuje da radi isključivo po nalogu i da je instrument čiji je jedini zadatak razjediniti i oslabiti Bošnjake, stav je A-SDA.

Ističu kako se otvoreni napadi i pridruživanje svim napadima na Islamsku zajednicu ne mogu ničim opravdati, te da je SDA ovim potezom krenula u "samoubilački pohod kojem su prethodile Tihićeve izjave da je ideja Alije Izetbegovića prošlost, da Republiku Srpsku niko neće ukinuti i još niz sličnih izjava i postupaka".

Kako navode u ovoj stranci, koliko su pojedinima ukazivanja na pogubnost Tihićeve politike bila smiješna prije nekoliko godina, toliko su danas žalosne činjenice s kojima se suočavamo.

-Nijedan Bošnjak ne može u ovom trenutku kazati da se u ovakvoj situaciji osjeća bezbjedno i sigurno i da svi njegovi interesi nisu ugroženi dok predsjednik najjače bošnjačke stranke šalje saopćenja slična jučerašnjem, smatra stranka A-SDA.