BiH
0

Tihić završio bolničko liječenje, u politički život vraća se za dvije do tri sedmice

FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić napustio je danas Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo nakon što mu je početkom ovog mjeseca urađena komplicirana operacija kuka.

Tihić je novinarima, na izlazu iz Klinike, kazao da se dobro osjeća i izrazio zadovoljstvo što se zahvaljujući stručnosti, trudu i zalaganju medicinskog tima predvođenog dr. Ismetom Gavrankapetanovićem brzo oporavio.

"Ovo je dokaz da naši medicinski stručnjaci idu ukorak s evropskim i svjetskim stručnjacima u toj oblasti", kazao je Tihić.

Kazao je da će rehabilitaciju obaviti u centru "Reumal" u Fojnici, te "Termama" na Ilidži, a u politički život mogao bi se vratiti za dvije do tri sedmice.

Tihića su iz Klinike za ortopediju KCUS-a ispratili generalni direktor KCUS-a prof. dr. Faris Gavrankapetanović i šef Klinike za ortopediju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, a na izlazu su ga dočekali njegovi prijatelji i stranačke kolege.