BiH
0

Tihić: U srijedu ćemo riješiti probleme u SDA Distrikta Brčko

FENA
Sulejman Tihić
Sulejman Tihić
"Mi smo upoznati sa stanjem u SDA Distrikta Brčko, koje već duže vremena ima određene probleme, i izaslanstvo na čelu s potpredsjednikom Adilom Osmanovićem i generalnim tajnikom Amir Zukićem u srijedu će imati sastanak s rukovodstvom SDA Brčko kako bi se ti problemi prevazišli", kazao je u izjavi za Fenu predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić.

"Ne smatram da su to toliko teški problemi koje nećemo moći riješiti i vjerujem da kod svih strana postoji volja da se nastavi dalje zajedno raditi i činiti ono što je dobro za građane Distrikta Brčko i pripremiti se za lokalne izbore", naglasio je Tihić.

Na novinarski upit hoće li poduprijeti mlade kadrove SDA u Brčko distriktu koji su pokrenuli razrješenje Ahmeta Derviševića s pozicije predsjednika brčanske SDA, a koje je Skupština te stranke i izglasala, Tihić je kazao da SDA okuplja i mlade i relativno starije ljude.

"Uvijek je dobro kad imamo spoj mladosti i iskustva", kazao je Tihić.

Skupština SDA Brčko distrikta BiH, u utorak je izglasala nepovjerenje predsjedniku Odbora SDA Brčko distrikta Ahmetu Derviševiću a za v.d. predsjednika te stranke predložila Admira Mujkanović, zastupnika SDA u Skupštini Brčko distrikta.

Ahmet Dervišević ne prihvata takvu odluku držeći je "nestatutarnom".