Lider SDA za Sarajevo-x.com
1

Tihić: Sukob u SDP-u može se odraziti na funkcionisanje države

Piše: J. H.
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić smatra kako ostavka Željka Komšića na sve funkcije u SDP-u može utjecati na odnose između Predsjedništva BiH i ministarstva vanjskih poslova, a samim tim i na vanjsku politiku naše države.

Kako je Tihić kazao za portal Sarajevo-x.com, nikada nije imao praksu da komentariše odnose u drugoj stranci za razliku od lidera drugih stranaka koji su, kako kaže, često preuveličavali određene razlike i davali im veći značaj nego što treba.

"Mislim da je to stvar odnosa u SDP-u i da je to njihovo unutarstranačko pitanje koje se na određen način može odraziti na nivou države", smatra Tihić.

Predsjednik SDA kaže kako sve, ipak, zavisi od dubine razlika između Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića nakon jučerašnje ostavke.

"To može otežati funkcionisanje Predsjedništva BiH i ministarstva vanjskih poslova s obzirom na to da je gospodin Komšić, zajedno sa ostalim članovima Predsjedništva, zadužen za vanjsku politiku. Vjerovatno će se to na neki određen način odraziti na odnose između institucije Predsjedništva BiH i ministarstva vanjskih poslova. Teško je sada davati neke velike procjene", kaže Tihić na kraju.